lauantai 25. tammikuuta 2014

Kiirettä pukkaa (taas)

Tämä viikko on ollut aika härdelliä, ja tahti senkun jatkuu. Se seuraava dead-line humahtaa todelliseksi viikon kuluttua, joten nyt on loppusuoran aika. Ja pakko nipistää aikaa joka puolelta, muun muassa täällä netissä roikkumiselta (ja missäpä taasen juuri nyt olenkaan...). 

Jos joku suunnittelee linnakereissuja ensi kesäksi, niin tämä (klik-klik nettisivuille) olisi yksi varteenotettava kohde, myös niille joilla ei ole omaa venettä! Reissua pukkaa runsaasti, ja nyt saarella voi yöpyäkin! Eli suunnaksi Kustavin Katanpää! 


Kasarmialueen idylliä 1920-luvulta. Kuvan keskellä oleva kouru on se paljon puhuttu vesikouru vesitornista upseerien saunalle. Muualle vesi tietenkin kannettiin. Oikean reunan rakennus paloi helatorstaina 1955. Vasemman reunan rakennus puolestaan on ollut tuosta tulipalosta lähtien ruokalana ja nyttemmin kahvilana. Uusi kahvila tulee ensi kesäksi satamaan. Terassin kera!  


 Tämä on malliesimerkki loistavasti toteutetusta työturvallisuudesta. Kuva on linnakkeella 1930-luvulla toimineelta Lypertön varavankilan kivilouhokselta.  


Ja kuuluuhan joka linnake-esittelyyn vähintään yksi tykki! Tässä kuuden tuuman Canet isolla patterilla. 


Katanpää on saanut siis uudet yrittäjät, ja linnakesaari on uudessa nosteessa. Onneksi kesä on jo tuloillaan (hetken päästä), joten pian päästään katsomaan  mitä kaikkea uutta saarella tulevana purjehduskautena onkaan! 

Yksi uutuus Katanpäätä koskien tulee olemaan hieman edeltäjäänsä kevyempi historiikki loppuunmyydyn Katanpää-kirjan tilalle. Ja se taasen tietää toteutuakseen tänne suuntaan pikapuolin taasen yhtä dead-linea :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti