sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kesä mielessä

Varustauduin syksyllä (varmaan monen muun lailla) tulevaan talveen hankkimalla läjäpäin kaikkea lämpöistä retkeilykampetta (paitsi en sitä talvimakuupussia...). Ajattelin, että tulevilla saaristoreissuilla on takuulla kylmää, ja että tänä talvena en sitten palele! No eipä ole päässyt pakkanen viime aikoina kovasti täällä Etelä-Suomessa ahdistelemaan.  

Luotan vielä tuohon maaliskuuhun, josko se toisi pakkasta ja lunta. Lähinnä siis päästäkseni testaamaan lämpöiset hankintani, ja jotta valetalven katoamisen voisi konkreettisesti todeta kinoksiin ilmestyvistä pälvipaikoista! Jos koko kevät on tällaista +/- 0-asteista, niin mistä sitten oikeasti edes tietää, että kevät on alkanut? 

Toivoin saavani otettua paljon talvisia linnakekuvia, mutta vähiin ovat toistaiseksi jääneet. Joten tyydytään taasen arkistojen kätköistä löytyviin kesäisempiin kuviin. Jälleen ollaan suosikkisaarellani Örössä. Ensi kesänä sinne pääsee jälleen opastetuilla matkoilla, muttei omatoimisesti. Saari on yhä sotilasaluetta. Vuosi 2015 tuo sitten tähänkin muutoksen, eli Örö vapautuu ja se liitetään osaksi Saaristomeren Kansallispuistoa. Päivittelen asiaa täällä enemmänkin, kunhan Metsähallituksen suunnitelmat konkretisoituvat ja alueen tulevasta käytöstä tulee virallisia tiedotteita. Linnakematkailuahan voi ensi kesänä (Örön ohjattujen reissujen ohella) harrastaa täällä lännessä vaikkapa Isokarissa, Katanpäässä, Jungfruskärissä tai Utössä! 

 Linnakesaaret eivät ole aina pelkkää betonia. 


Örö-kirjani nimi oli Laidunmaasta linnakkeksi. Jokin aika sitten siitä visioitiin jo jatko-osaa nimellä Linnakkeesta laidunmaaksi. Hyvällä alulla ainakin tuo muutos jo on :) 

Ja löytyi se talvikuvakin, tämä on parin vuoden takaa. Kuvassa on Örön kuuden tuuman kasarmi ja patterin päällikön asunto. Kuuden tuuman kasarmi oli Örön alkuaikoina se ainut majoitus käytössäoleva kassu. Viime vuosikymmeninä sen käyttö on hiipunut, ja iloiset varusmiesvesselit ovat saaneet majapaikan kahdentoista tuuman kasarmilta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti