maanantai 22. heinäkuuta 2013

Melkein lomalla vai melkein töissä

Huh, kesällä melkein kaikki pitävät lomaa. Yrittäjänä siihen ei juurikaan ole mahdollisuuksia, ainakaan siis taloudelliseti tarkasteltuna. Suomi Areenalla nostettiin esiin kysymys lomarahojen poistosta. Sen suuremmin tuohon kantaa ottamatta, omapahan on valintani että työskentelen yrittäjänä. On tässä vapauksia ihan eri lailla kuin palkkatyöläisenä, toki hiukan riskejäkin. Mutta elämähän on aina tasapainottelua.

Ja jos pitää työstään yhtä paljon kuin minä, niin lomaa ei niin kauheasti tarvitakaan. Olen nyt jokusen vuoden ajan tehnyt kesällä ikäänkuin puolikkaita päiviä, ja luistanut työhuoneelta aina kun omatunto suinkin on antanut siihen luvan. Siksi laskenkin, että olen vain puoliksi töissä. Aurinkoisina päivinä taasen olen puoliksi lomalla :) Ja vakavasti harkitsen, josko elokuussa pitäisin ihan oikeaa lomaa!

Heinäkuun loppu tuo minulle henkistä tasapainoa. Suurin osa suomalaisista alkaa palailla lomilta työpaikoilleen. Tämä tuntuu tasa-arvoiselta:)  Ja kieltämättä helpottaa hippusen omaa työntekoa, kun ihmisiä alkaa taasen saada kiinni työasioissa!


Yrittäjän loma on vähän kuin veteen piirretty viiva. 


Yrittäjänä minulla on toki se etu, että voin rytmittää oman työni miten haluan. Se on totta, mutta reunaehtona on, että työ pitää silti tehdä. Dead-linet ovat minusta tätä varten (ja ne ylipitkät päivät, jotka jatkuvat aamuyöhön asti...). Rakastan luonnostella aikajanoja eri urakoista ja sulloa kalenteriini mitä ihmeellisimpiä määräaikoja.

Heinäkuu on tänä vuonna mennyt taasen enemmän täällä konttuurissa kuin ulkosalla, mutta nyt vihdoinkin pääsen taas merelle ja saaristoon! Josko se toisi mukanaan vähän ahkerampaa bloggaamistakin! Tämä työhuone kun ei ole maailman viehkein postausaihe. Tällä hetkellä työhuoneeni on totaalisessa kaaoksessa ja odottaa remppaa. Joka siis on jumissa suunnittelun asteella. Apua!!



Työhuonehankintoja: valkoinen tylsä karttalaatikosto saa ennen käyttöönottoaan uuden värin pintaan. Ja kappas, siitä taitaakin tulla...hmmmm... :) 

Nyt pitää mennä kaivamaan termari ja muut tärkeät jutut kaappien kätköistä, ja alkaa valmistautua taas niihin parhaisiin työpäiviin! Onneksi uusi urakka on laaja ja kestää koko syksyn,eli raitis meri-ilma, tulossa ollaan!


Tossut on rasvattu ja reppu pakattu, kenttäkeikat ovat vaan niiiin parhaita työpäiviä! 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti