torstai 1. elokuuta 2013

Karhukaupungin rannoilla

Piipahdin eilen pikaisesti Porissa. Sääennuste lupaili mukavaa heinäkuun lopun kesäistä säätä. No niin varmaan jonnekin päin Poria, muttei Reposaareen asti! Olin varautunut vain siihen kesäiseen säähän, joten kylmähän tuolla tuli. Kaikki säät saaristossa ovat loistavia, niistä en toki jurputa. Lähinnä siitä, että missä vaiheessa elämää ihminen oikeasti oppii varustautumaan oikein :)


Kuva on siis eiliseltä, heinäkuun viimeiseltä päivältä, ei syyskuulta... Hippusen yli kymmenen astetta lämmintä, ajoittaista tihkusadetta ja lyhythihainen paita. 


Horisonttihoidossa näkyy kaksi laivaa. 



Tyrnin väristä pystyi onneksi määrittämään vuodenajan, eli ihan syyskuu ei vielä onneksi ole!

Viime reissulla pari viikkoa sitten aurinkokin muisti ilmoittautua. Piti samalla ihan varta vasten käydä katsomassa miltä ne Mäntyluodon hiekat näyttävätkään! Hyvältä tietysti!

Nyt auton keula kohti Pensarin (muinaista) linnaketta, tällä kertaa mukana on lämpöistä vaatettakin! Jännitysmomenttia tulee lähinnä siitä, että viimeksi samaisella yhteysaluksella syttyi matkatessani tulipalo (jokunen vuosi sitten). Tuolloin omasin vielä ranskalaisvalmisteisen auton, ja olin vilpittömän pahoillani kun se ei ollut mukana. Yhteistyömme ei ollut kovinkaan mairittelevaa, ja hetken jo elättelin toiveita josko se olisi haihtunut savuna ilmaan jos olisi ollut mukana. Mutta palo oli pieni, saatiin onneksi nopeasti sammutettua ja auto oli koko ajan turvallisesti rannalla. Minun ja ranskiksen tie on onneksi eronnut jo kauan sitten.

Pensariin voi helposti tehdä päiväreissun, myös veneettömät. Saarella ennättää olla lauttavuoroista riippuen viidestä kymmeneen tuntia kerrallaan. Auto ei ole välttämättömyys, mutta toiselta lauttarannalta matkaa entiselle linnakkeelle kertyy yhteen suuntaan noin 3,5 km ja tarkoituksenani on kiertää alueen luontopolut. Ajan säästämiseksi päätin ottaa kerrankin auton mukaan saarelle asti. Oppii sekin hiukan merenkulkua! Laitan tänne muutaman kuvan reissusta lähipäivinä.

Lisätietoa Pensarista löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti