keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Itäisellä maalla

Käyn aina silloin tällöin itäisen naapurin mailla. Useimmiten siellä ollessani löydän itseni joltakin linnakkelta. Tai jos en linnakkeelta, niin sitten olen arkistoreissulla. Kronstadt on eräs usein toistuva käyntikohde, se sijaitsee Pietarin edustalla ja on nykyään ihan kaikelle kansalle avoin. Vuosi-pari sitten jopa ikuisuusprojektina ollut Pietarin patotie lopultakin valmistui ja nyt Pietarin pääsee halutessaan kiertämään ennen sinne päätymistään. Oikomatkalla on hyvä mahdollisuus tehdä kaupunkikierros Kronstadtissa. 

Yhdellä reissulla livahdin Kronstadin satamaan, siihen ei-niin-avointenoviensatamaan. Aikani kuvasin paikallisia maisemia ja majakoita, kunnes jostakin alkoi kuulua dieselkoneen jyskettä. Mitään ei näkynyt merellä, joten jatkoin kuvaamista ja ajattelin että kyllä se äänen lähde pian ilmestyy näkyviin. Odotin lähinnä jotakin hinaajaa tai vastaavaa.  

Kronstadtin edustalla on lähes kaksikymmentä muinaista linnaketta. Osa jäi patotien alle, osa on yhä olemassa joskin autiona. Moni linnakkeista on näitä miniatyyrimaailmoja. 


Mutta se dieselkoneen ääni... se vaan jatkui ja läheni. Ja tulipa sen aiheuttajakin sitten esiin. 




Ääni oli peräisin Venäjän Itämerenlaivaston sukellusveneestä. Ja tämän kuvan ottamisen jälkeen tutustuin pikaisesti myös paikallisiin vartiossa olleisiin sotilaisiin ...    

Loppu hyvin kaikki hyvin, eli sain pitää kuvani. Ja vaikeaa arvata minne seuraavalla reissullani Kronstadtissa  taasen suunnistin :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti